júl
1

radirmixton.jpg

 

A radírt, vagyis a forró vízzel elkevert szőkítőport nem felvilágosításra, hanem színárnyalat változtatására használjuk.  Natúr, festetlen hajon nem hoz eredményt az alkalmazása, a mesterséges pigmenteket távolítja el. Hajszín korrigálásánál megszünteti a nem kompatibilis színárnyalatokat.
Tehát a fodrászatban elég sokoldalú a felhasználása, otthoni használatra azonban csak bizonyos esetekben javallott, egy komplikált, foltos, festett haj radírral történő korrektúráját inkább bízzuk szakemberre.

Én egy olyan alkalmazási módot mutatok be, amelyet sajnos a hétköznapokban kevesen alkalmaznak, és helyette hidrogén-peroxidos szőkítéssel roncsolják a hajukat. Ez a felvilágosított hajon alkalmazott hajszínezők (fizikai, 6-8 mosással kikopó színezők) teljes eltávolítása, és más árnyalatúra festése. 

 

Kiindulási színem a Crazy Color Cyclamen színének kopott árnyalata. A melírozott tincsek világosszőkére vannak felvilágosítva. (A képen látható narancsos tincs a próbatincsem volt, érdemes alkalmazni, mielőtt nagyobb terület színváltoztatását végezzük.)

Fóliák segítségével helyezem fel az anyagot a hajra.
Stilfésű (a hegyes szárú fésű) segítségével választom le a tincseket. Ügyelek arra, hogy precízen, a tőre helyezzem fel a fóliákat. A hatóidő 5-20 perc, folyamatosan ellenőrzöm a hajat a megállapítására.

 

Figyelem!
Ha meleg színből festünk hideg et (pl. pirosból kéket), akkor győződjünk meg róla, hogy a haj nem maradt sárgás, narancsos árnyalatú, mert ekkor legjobb esetben is zöld színt kapunk. Ilyenkor érdemes újra elvégezni a radírozást, vagy erősebb szőkítést ( pl. koktél) alkalmazni.

 

Átszínezés mixtonnal 

 Az extrém, élénk színek festésének gazdaságos módja a mixtonok alkalmazása. Ezek keverőszínek, és önmagukban nem festőképesek, egy szín árnyalatát lehet velük tompítani, vagy erősíteni. Azonban bizonyos márkák termékei önmagukban a fizikai hajszínezőkhöz hasonló tulajdonságokkal bírnak, 6-8 mosás erejéig tartanak. Én a Londa /43-as, rézarany mixtont használtam.  1 cm mixtont elkevertem 10 ml vízzel, majd borsónyi 6%-os H2O2-t adtam hozzá. Hatóideje 30 perc.

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszkodasotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr836454709

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása