jún
29

Untitled 1.bmpKeverési arányok

A festék és az oxidálószer általános keverési aránya 1:1. Ez azt jelenti, hogy pl. 30 gramm festékhez 30 ml oxidációs anyagot keverek. A festékek dobozán, és a melléjük adott használati útmutatón minden esetben feltüntetik ezt az arányt a gyártók. Pontosan kell a mennyiségeket kimérni, mérleget, vagy mércét ajánlott használni hozzá

 

 

Színezőknél és speciálszőkéknél (extra világos szőkéknél) 1:2 az arány. Ezeket a változásokat feltüntetik a színskálán, a festék dobozán és a benne lévő használati útmutatóban is.

 (A haj mennyisége, sűrűsége, a hajszál hosszúsága meghatározza a festékmennyiséget. Kevesebb és rövidebb hajhoz kevesebb anyagra van szükség.)

 

 

Oxidációs szerek %-os arányai, mikor melyiket használjuk? 

- Fertőtlenítésre: 2-3%-os H2O2

- Színezőknél: 1,9-4%-os oxidálószerek

6%-os oxidálószer: natúr, természetes színeknél, ősz haj festésénél. 1 mélység világosításánál, divatszíneknél, sötétebbre festésnél, szín a színben festésnél.

- 9%-os H2O2: 2-3 mélységgel világosabbra festésnél

- 12%-os H2O2: 3-4 mélység világosításánál

 

A 12 %-os oxidálószert szőkítőporhoz tilos tenni (kivéve extrém esetekben, akkor is csak a végeken), fejbőrre tilos tenni, kivéve speciálszőke festésénél, akkor se frissen mosott hajon, fóliába tilos tenni!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://fodraszkodasotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr516452081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása